מתי וכיצד ניתן למשוך את כספי קופת הגמל?
כספים שהופקדו עד 31.12.2005 –זכאי העמית למשוך את קופת הגמל שלו אחרי 15 שנים מיום פתיחת הקופה, אלא אם כן העמית הגיע לגיל 60 ואז נדרשות 5 שנות ותק ממועד פתיחת הקופה.
אחרי ה-1.1.2006 – כל הפקדה שבוצעה מתאריך זה ועד ל-31.12.07, ניתן לפדות לאחר גיל 60 או אחרי 5 שנים לעמית מעל גיל 60.
מי יכול להיות מוטב וכיצד נקבע מוטב?
מוטב הוא מי שזכאי לקבל כספים מקופת גמל בעת מותו של עמית בקופת הגמל.
המוטב נקבע ע”י העמית בהוראה בכתב שנותן העמית לחברה המנהלת את קופת הגמל. העמית רשאי בכל עת וללא כל הגבלה להודיע לחברה המנהלת בכתב על שינוי המוטב.
לא נתן העמית הודעה בכתב לחברה המנהלת על מוטב, תשלם קופת הגמל את הכספים המגיעים לעמית ליורשיו על פי הדין.
מה יעשו בכסף שייצבר בקופה לאחר מות העמית?
בעת ההצטרפות לקופה העמית ממלא “הוראת מוטבים” שבה הוא מורה לקופה למי להעביר את כספו בפטירתו. אם לא מילא הוראה כזו יועבר הכסף למנהל עזבונו או ליורשיו על פי דין. מוטב שכספי הקופה הועברו אליו רשאי למשוך את חלקו או להמשיך ולחסוך בקופה וליהנות מיתרה הונית ונזילה למשיכה מיידית (בהתאם ובכפוף להוראות תיקון 190).
כיצד מתקבל התשלום בגיל הפרישה?
בקופת גמל קיים שוני לגבי אופן תשלום כספים שנצברו בשל הפקדות לפני שנת 2008 לבין כספים שהופקדו לאחר שנת 2008. החיסכון שנצבר בשל הפקדות לפני שנת 2008 ישולם על ידי קופת הגמל כסכום חד פעמי, כשהחוסך יגיע לגיל הפרישה. לעומת זאת, כספים שיצברו בשל הפקדות לאחר שנת 2008, ישולמו לחוסך בדרך של פנסיה חודשית לכל ימי חייו של החוסך. בעת הפרישה יבחר החוסך מאיזה גוף ירצה לקבל את התשלום החודשי ויעביר אליו את הכספים שצבר.